2016/3

Najnowsze wydanie
    • Polekowe zaburzenia i utrata smaku
      Katarzyna Korzeniowska, Jerzy Jankowski, Artur Cieślewicz, Anna Jabłecka

 PDF 


    • Analiza jakości życia pacjentów z nadwagą i otyłością w zależności od wskaźnika masy ciała i czynników socjo-demograficznych
      Halina Zielińska-Więczkowska, Milena Budnik

 PDF 


    • Poczucie koherencji a strategie radzenia sobie z bólem u chorych ze zmianami zwyrodnieniowymi stawu biodrowego
      Krystyna Kurowska, Lidia Andrzejewska

 PDF 


    • Działania antynikotynowe podejmowane w wybranych szkołach gimnazjalnych w opinii uczniów na terenie Dolnego Śląska
      Mariola Seń, Marzena Krysa, Agnieszka Lintowska, Katarzyna Pająk, Iwona Klisowska, Jadwiga Staniszewska, Jacek Klakocar

 

 PDF 


    • Pozostałości substancji aktywnych w produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego
      Monika Balcerkiewicz, Zuzanna Bartz

 PDF 


    • Aktywność glikoproteiny P w cukrzycy
      Marek Makuła, Anna Stachowiak

 PDF 


    • Stan aktualny i perspektywy zastosowania kannabinoidów jako aktywnych substancji leczniczych
      Anna Krause, Marek Milewski, Karolina Wielgus, Magdalena Szalata, Ryszard Słomski, Judyta Cielecka-Piontek

 PDF 


    • HIPEC – dootrzewnowa chemioterapia perfuzyjna w hipertermii
      Joanna Stanisławiak-Rudo

 PDF 

Farmacja okładka_1_2016