Najnowsze wydanie
- Polekowe zaburzenia i utrata smaku
Katarzyna Korzeniowska, Jerzy Jankowski, Artur Cieślewicz, Anna Jabłecka
- Analiza jakości życia pacjentów z nadwagą i otyłością w zależności od wskaźnika masy ciała i czynników socjo-demograficznych
Halina Zielińska-Więczkowska, Milena Budnik
- Poczucie koherencji a strategie radzenia sobie z bólem u chorych ze zmianami zwyrodnieniowymi stawu biodrowego
Krystyna Kurowska, Lidia Andrzejewska
- Działania antynikotynowe podejmowane w wybranych szkołach gimnazjalnych w opinii uczniów na terenie Dolnego Śląska
Mariola Seń, Marzena Krysa, Agnieszka Lintowska, Katarzyna Pająk, Iwona Klisowska, Jadwiga Staniszewska, Jacek Klakocar
- Pozostałości substancji aktywnych w produktach spożywczych pochodzenia zwierzęcego
Monika Balcerkiewicz, Zuzanna Bartz
- Aktywność glikoproteiny P w cukrzycy
Marek Makuła, Anna Stachowiak
- Stan aktualny i perspektywy zastosowania kannabinoidów jako aktywnych substancji leczniczych
Anna Krause, Marek Milewski, Karolina Wielgus, Magdalena Szalata, Ryszard Słomski, Judyta Cielecka-Piontek
- HIPEC – dootrzewnowa chemioterapia perfuzyjna w hipertermii
Joanna Stanisławiak-Rudo